SEO

Bloggen is inzaaien. Hoe relevanter je content, des ter meer bouw jouw aan jouw naam als merknaam. Aan zichtbaarheid. En kenner doodop jij vakgebied. Nee, jouw hoeft niet elke dag eentje post ter plaatsen op social pers. Maar ben jouw er regelmatig present plus actief? Dan oogst jouw doodop termijn. En heb jou geen tijd, nut of inspiratie? Put dan af deze blogtypen door de flow vast ter liefkozen plus jouw bereik zo hard wellicht ter liefkozen: den microblog, miniblog, ‘gewone’ blog en monsterblog.

 

Geen tijdstip en inspiratie: den microblog

Social drukpers zijn er kristalhelder overheen: laat je zag en hoor. Heb jou weinig gebouwd aan jij zichtbaarheid plus netwerken? Dan werd jouw snel vergeten indien je onberekenbaar bent te jij bijzijn. Heb jij geen tijd doorheen ook nochtans na te denken over een thema, laat staan het geschreven van eentje blog, dan groeit zowel den neiging door in zeggen: ‘pech, dan echter minder bereik.’ Of: ‘ik besteed ie waterbron ge.’ Maar dat hoeft noch steevast.

 

Een microblog bestaan ene schriftuur, niet langere dan eentje twee volzinnen. Een tweet bestaan ofschoon eentje microblog. Belangrijk bestaan, dat je inspireert, motiveert of mensen aan ie denken schaakstukverplaatsing. Met andere woorden: jij boodschap valt op.

 

Een microblog bestaan geen korte proloog inclusief ene verbinding misselijk de blog doodop jouw webstek of LinkedIn Pulse. Een serie microblogs bestaat zo schrijven. Zeker mits je jou inspiratie immermeer noteert.

 

Er zitten een paar nadelen aan de microblog:

Hij leidt niet naar jouw webstek.

Hij worden niet opgepikt om Google, echter mits jou hashtags tweedehands groeit jou vindbaarheid doodmoe het socialmediaplatform waterput.

Alleen microblogs plaatsen schaakstukverplaatsing jij handelsbedrijf noch degelijk doodop de landkaart. Ja, je aankondiging prikkelt, niettemin mensen verlangen meer. Ze verlangen uitleg achter jou afvaardiging en opinie. Kijkjes achter de schermen plusteken informatie. Ze verlangen ooit eentje schrede voorts geholpen worden, buiten rechtstreeks ter hoeven beleggen.

Geen tijd, informatiebron inspiratie: schrijf ene miniblog

Je hebt weinig tijd, doch waterput ene subject. Mijn raad: schrijf ene miniblog. Deze existentie zonet’n 100 – 300 woorden lang plus pennen hierbinnen maximaal 1 ogenblik.

 

Een pil met den schriftuur ‘A little space to be creative’.

 

Hét buitenkans van eentje miniblog is dat hij zeer gepast existentie snee den meeste socialmediakanalen. Sterker nog, doodop de meeste kanalen worden het zeer gewaardeerd. Helemaal mits jouw er geen listig belang plaatst die wegleidt van het stadsgracht. Zo plaats jij op LinkedIn plusteken Facebook gemakkelijk eentje korte rij miniblogs over hetzelfde stof, steeds met eentje deelonderwerp of vanuit een andere optiek. Ze vullen jawel mooi aan.

 

Het eczeem is dat mensen sneller aangehaakt blijven. Ze blijven jouw opvolgen, liken plusteken beantwoorden eerder. En zonet verspreidt jouw miniblog zich overheen hoen net. De waarschijnlijkheid dat jij meer connectieverzoeken plusteken volgers krijgt, groeit aanzienlijk.

 

Schrijf je ene of meerdere miniblogs, houd dan deze afdingen ter ie gedachten:

Een miniblog bestaan geschikt sneetje op jou webstek. Yoast (WordPress-plugin) zegt dat eentje blog van minder dan 300 woorden onvoldoende scoort ter Google. Daar mens de meningen doch over meegevoeld plus Google vertelt er ikzelf weinig over. Uit eigen ervaring adviseer ik het te uitproberen. Een blog is nooit statisch. Probeer, repetitie en verfijn.

Er bestaat een valkuil: bloggen voort ter bloggen. Creëer geen content snee den content. Mensen hebben liever eentje iets minder grote flow aan relevante informatie dan ene constante, figuurlijk flow diegene wisselt te kwaliteit.

Een miniblog bestaan noch geschikt sneetje eentje hoofdonderwerp plus waterverplaatsing is moeilijk in 300 woorden, doch noch onmogelijk. Een korte blog existentie wel gepast inkeping een sector binnenshuis dat hoofdonderwerp. Zoek onpasselijk den waterverplaatsing binnenshuis dat subonderwerp.

Een berustend: het stellingname ‘een bloeiende gaard per den vroege lentetijd tot diepliggend in den najaar’ bestaan niet ge voor eentje miniblog. Een korte blog over bijzondere bolbloemen diegene ter de vroege voorjaar jou gaard opfleuren, inspiratiebron.

Tijd plus inspiratie: schrijf een huis-tuin-plus-keukenblog

De gewone blog telt 500 – 1800 woorden. Hoe langere jij blog, hoe meer jij den breedte of diepte te kunt. Deze vorm bestaan inkeping zowel een hoofdeinde- mits subonderwerp gepast. Als ie niettemin beslissend zijn.

 

Het grootste buitenkans van den gewone blog, is dat jij hem op jou website plaatst en jouw daarmee den zichtbaarheid van jou aanbod en jou vindbaarheid opvoeren. Een blog doodop jou website verstrooid jij bovendien eenvoudig via je rondschrijven en social pers. Tip: plaats de listig misselijk den verzamelpagina van jouw blog ter jouw e-mailhandtekening plusteken stuurwiel hem vanwege mits iemand jouw connectieverzoek doodop LinkedIn accepteert.

Ook schrijf jouw gemakkelijk een blogserie, waarin jij in elke blog steeds doorlinkt onpasselijk den andere voorwerpen. Deze gaan steeds over idem hoofdonderwerp, bezitten eventueel een vaste volgorde, maar kunnen ook los lezen worden. Of elke blog behandelt ene deelonderwerp en gaat voorts den breedte of den diepgang ter.

 

Er wezen rivierbron watten blogvalkuilen:

Ook alhier gelden dat bloggen ingevolge te bloggen jou geschreeuw voorheen schaadt dan inderdaad doe. Besteed den tijd die jou hebt dus juist:

 

Zoek knevelen waarover jij ene ander inzicht hebt of dingen nog ternauwernood of ge oppervlakkig overheen schrijven zijn.

Speel te op vragen plusteken problemen van jij klanten plus geef mensen diegene alhier ook tegenaan lopen eentje werkelijke uitweg, geen halve. Heb jouw ene tal inlichtingen, geef daar dan uitleg en voorbeelden gewichtigheid. Onderbouw zijkant inclusief cijfers en andere data spullen jij kunt plusteken maak er zonet een inhoudelijk stunt van.

Met ene blog van 500 woorden bestaat het moeilijker doorheen ene inhoudelijk artikel te schrijven. Mensen lezen een langere blog werkelijk helemaal als kantkloswerk er watten van eigenmaken. Laat diegene maximale bloglengte daarom los.

De meeste socialmediakanalen bezitten hen algoritme zo ingericht, dat een link diegene wegleidt van het podium jou bereik aanzienlijk verlaagt. LinkedIn Pulse biedt hierop eentje alternatief. Plaats alhier je hele blog en vermeld onderaan den listig misselijk de oorspronkelijke blog doodop je website. Ook den groepen van Facebook zijn nog immer actief. Deel hierin de blog met eentje aantrekkelijke intro plusteken den verbinding naar den blog doodop jou website plus jij vertonen jij waarschijnlijkheid doodop een groot bereik. Of positie porties van jou blog ter losse berichten op jij socialmediakanaal, buiten verbinding.

Weinig tijd, tal inspiratie: schrijf ene monsterblog

Een monsterblog bestaan ene online wetsartikel van tenminste 2.000 woorden plusteken kan tienduizenden woorden bevatten. Cornerstone of pillar content valt ofschoon snel via den monsterblog, doordat je hier overheen ene hoofdonderwerp ene uitstekende samenvatting vindt met linkjes onwel alle verschillend blogs doodmoe je webstek, diegene inhoudelijk dieper of breder beantwoorden op het hoofdonderwerp. Maar ene monsterblog bestaat te eerste expert ene doodop zich staand wetsartikel.

 

Je vraagt jou mogelijk over: hoe schrijf ik ter vredesnaam ene monsterblog ondertussen ik weinig tijdstip heb? Een monsterblog kost toch correct aantal tijdstip?

 

Klopt, echter gewichtigheid eentje inhoudelijk relevante monsterblog voldoen een lage frequentieband. Je hebt rustig ene maand den tijd door jij extra lange artikel sneetje te bereiding plusteken in geschreven. Schrijf jou elke dag eentje halfuur, dan is dat zonet’n 13 ogenblik vanaf maand. De ervaring leert niettemin dat indien jij eenmaal ter den flow van ie schrijven zit, je dat gemakkelijk een paar moment achter jawel volhoudt.

 

Je hebt ook nu eentje monsterblog door (mini)blogs gemeenschappelijk ter voegen.

 

Google bezittingen eentje lichte voorkeur inkeping den monsterblog, doordat den ruimte meestal super beslissend bestaan. Pas SEO doodmoe de juiste manier toe plus jij vergroot den kans dat jij monsterblog bovenin de vouw doodop Google verschijnt. Weet je dat jouw doelgroep zo’n lange blog niet helemaal doorneemt? Deel hem dan doodmoe ter een blogserie.

 

Nadelen aan den monsterblog?

Een monsterblog moet plezierig gelezen plus vergt daarom een goede rangschikking, onberispelijk taalgebruik en een prettige muzieknoot. En hij moeten uitstekend te volgen wezen, van begin totdat eind:

 

Wissel korte plus lange volzinnen over.

Schrap zo aantal wellicht werkwoorden te je zin. Niet: ‘jouw gaat kunnen zag, dat jou cijfers zou klimmen’, doch ‘jouw ziet, dat je cijfers opstijgen’.

Schrap woorden die niets bijvoegen: ‘intact erg gemakkelijk’ existentie ‘gemakkelijk’.

Schrijf alinea’s van maximaal tien regels plusteken deel jij blog op te gemakkelijk in scannen hoofdstukken met elk hoen eigen titel plus eventuele subtitels.

Heb jij den neiging aantal ‘en’ in bezigen te ene alinea? Kijk dan of jouw er eentje lijst van kunt produceren.

Afsluitende tips inkeping een blog die aanslaat

Link ter jij blogs doodop je website of LinkedIn Pulse onderbrak vanaf jou rector- onpasselijk subonderwerpen plusteken te subonderwerpen naar jawel.

Varieer dit blogtypen doodmoe jouw kanalen, zodat jouw eentje groter gehoor bedient plusteken jij je bereik vergroten.

Schrijf jou miniblog verder voltooid tot ene blog plus ene blog tot ene monsterblog of blogserie. Of naad kant samen tot ene grotere blog, e-book of whitepaper.

Voeg opdrachten toe snijwondje een training. Of conditie zijde zowel doorheen tot podcasts of video’s.

Hoe kortstondig jou blog ook is, daag jezelf overheen doorheen interessante content in geschreven. Dus geen tabel met tips of quotes meer buitenshuis uitleg plus voorbeelden. Dat bestaat zonet 2016…

Eindig met een call-to-action.

Uit dit blog haal ik microblogs voort eentje of meerdere punten te de omlijsting hierboven als manifest doodmoe social pers in delen:

 

‘Een blog bestaat flexibel plusteken op meerdere wijze toepasbaar. Schrijf jij miniblog voorts voltooid totdat eentje blog plusteken een blog totdat eentje monsterblog of blogserie. Of voeg ze samen totdat eentje grotere blog, e-book of white paper.’

 

Of ik positie eentje miniblog doodmoe LinkedIn, waarin ik een van de blogtypen chic behandel. Deze blog breid ik bovendien gemakkelijk over tot een monsterblog onderbrak meer praktijkbeelden toe in voegen.

 

Splits ik den blogtypen op ter aparte blogs, dan creëer ik gemakkelijk eentje blogserie doorheen ter elke blog vanwege te linken naar de andere. Nu je, succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *